EXPOSICIÓ ITINERANT

Exèrcit de l’Ebre disposa d’una exposició itinerant sobre la Guerra Civil Espanyola, que posa a disposició d’ajuntaments i entitats que desitgin tenir-la durant uns dies en el seu municipi.
Aquesta exposició esta estructurada en tres elements principals. El primer són sis uniformes originals de l’època, posats en maniquís que els donen gran realisme. El segon són les vitrines, sis d’altes amb material recuperat de tota mena, material sanitari, estris personals i utillatge comú dels soldats, objectes personals, cartes , armes i municions . Dues vitrines baixes; una amb armes blanques, algunes d’elles molts singulars; i l’altre amb documentació i papers diversos. I per últim dues recreacions, una d’un hospital de campanya on es pot veure l’instrumental de l’època emprat en els llocs de socors de primera línia i els hospitals de sang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I l’altra, la recreació d’un tram de trinxera on no hi falten detalls, niu de metralladores, caixes de munició, lloc de comandament, etc.. Per acabar d’il·lustrar tot el conjunt, hi ha una trentena de fotografies relacionades amb allò exposat i cartells explicatius del conflicte, així com banderes de diverses unitats i amb música d’època que ambienta tot el recorregut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VITRINA DE MATERIAL SANITARI
P2261611.JPG
VITRINA D’ESTRIS DE SOLDATS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VITRINA ARMES BLANQUES
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VITRINA DOCUMENTS

Però sense cap dubte, el que fa d’aquesta exposició una eina didàctica i interessant és el fet que els visitants poden gaudir de tot el que hi veuen tenint, si desitgen, les explicacions dels membres del grup correctament vestits com en el moment històric. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
RECREACIÓ D’UN HOSPITAL DE CAMPANYA

Una exposició pensada per a tots els públics, didàctica i divulgativa que pot ser de gran interès per a complementar coneixements a escolars de primària o secundària.