Triptic-A3

“L’Exèrcit de l’Ebre” som un grup d’amics aficionats a la recreació i a la història de la Guerra Civil Espanyola. Ens centrem bàsicament en la recreació de l’Exèrcit Popular de la República, tot i que podem recrear també altres unitats i milícies combatents durant la Revolució i la Guerra Civil.

Triptic-A1

Els nostres objectius són exclusivament culturals i educatius. En cap cas representen una exaltació de la guerra ni de la violència; i no som una plataforma per expressar cap ideologia política, moral o religiosa.

Triptic-B1

La nostra actuació es bifurca en dos vessants. El primer, la recreació de combat, sigui com a espectacle de cara al pública; o bé, en gravacions de curtmetratges i documentaos històrics.

Triptic-B2

“L’Exèrcit de l’Ebre” diposa també d’un vehicle propi. Un Ford AA model 1928, que ha estat restaurat per membres del grup i que posem al servei de les entitats, ajuntaments o empreses relacionades amb el món audiovisual que necessitin dels nostres serveis.

Triptic-B3

A “L’Exèrcit de l’Ebre” no només es recreen les unitats pròpiament de combat, sinó també les de rereguarda. Per complir amb aquest objectiu disposem d’un interessant hospital de campanya; i de recreadors coneixedors de les eines i de les tècniques de cures d’aquells moments.

Triptic-B4

La memòria de les Brigades Internacionals que van intervenir en la Guerra Civil és també una de les inquietuds de “L’Exèrcit de l’Ebre”. Els tributs al batalló canadenc Mackezie-Papineau i als voluntaris francesos i belgues de la Comune du Paris en són dos exemples.

Triptic-A2