L’aeròdrom de La Sènia

Cap a mitjans del 1937, el  govern de la República decideix  construir un camp d’aviació. El lloc escollit per fer-ho, per la seva situació geogràfica i  propera als fronts  de  guerra,  és  la  població de La Sènia. En  uns  camps  propers al poble  s´arrenquen més de 9000 oliveres per construir-hi tres pistes encreuades de 1200 , 1100  i  900  metres. La seva  construcció  és  dissenyada i dirigida per assessors soviètics.També es  construeix una caserna  per al personal i per als  pilots; i un refugi antiaeri.

En una cplano escal 1 .10.000 croquis aerodrom la seniaaseta d’una finca propera s’instal.la un taller mecànic. Encara no acabades les obres, ja hi arriben els primers pilots russos i espanyols acabats de sortir  de l’escola de vol de Kirovabad (Azerbaidjan). Ja instal.lats a l ‘aeròdrom comencen a arribar els primers avions.

Els grups estaven repartits de la següent manera:

-Grup 21 de caces Polikarpov I-16 “Mosca ´´ 1a., 2a. i 3a, esquadretes arribades l’octubre de 1937

-Grup 24 de bombardeig Tupolev SB-2 “Katiusca´´ 1a., 2a., 3a. i 4a.  esquadretes arribades  entre l’Octubre del 1937 i el Gener del 1938.

Alguns dels pilots que passarien per aquest aeròdrom serien molt coneguts durant la guerra, com Leocadio Mendiola, Jaume Mata,  Fernando Medina i molts d’altres.

La República utilitza aquest aeròdrom per a bombardejar diferents fronts de guerra com ara Brunete o Belchite , i també ciutats en mans dels sublevats com Saragossa o Burgos. El dia 8 de febrer de 1938, segons un comunicat de les autoritats republicanes, a l’aeròdrom hi ha un total de 17 aparells.

4-Tupolev SB-2 “Katiuska.”

KATIUSKA
tupolev

-Polikarpov I 16 “mosca”.

0_8339d_13136df3_XL
polikarpov

  1- Avioneta d’instrucció militar  “Gonzalez Gil”

Gonzalez gil

  2-Avions  d’instrucció militar Latecoere-28.

late25r257aeropostapistqy1

Del període republicà no es té gaire informació, i hi han poques fotografies. La majoria dels arxius varen desaparèixer, i alguns es traslladaren a Rússia. Sabem que hi van haver alguns accidents, és el cas del que es va produir el dia 28 de novembre del 1938, quan dos katiuskes sortien per fer un bombardeig a Jaca, i varen tocar-se entre ells al despegar. Com a conseqüència d’això, un d’ells va poder aterrar altre cop, però l’altre en fer-ho es va estavellar  fent explotar la càrrega de bombes que portava. Moriren els tres tripulants, entre ells el pilot Mariano Brufau Civot. També és conegut l’esdeveniment en que va morir un pilot rus al capotar el seu Polikarpov I-16. Es deia Nocolai Bolochinko i tenia 27 anys. L’accident es va produir el 4 de novembre de 1937. Va ser enterrat al cementiri del poble. Actualment,  hi té un monolit a la seva memòria.

croquies accident enter SB-2 KatyuskesL’AERÒDROM CANVIA DE MANS

A causa de  l’avanç de les tropes franquistes, el govern republicà decideix  evacuar l’aeròdrom.  El dia 9 d´abril de 1938 les tropes del general Aranda , cap del cos de l’exèrcit de Galícia, acompanyat de les tropes alemanyes del coronel Von Thoma i de la seva unitat de carros Drhone entren a Morella. El dia 15 d´abril els sublevats arriben al mar, a les platges de Vinarós, partint en dos la zona republicana. El dia abans tropes de la Legió Còndor  entren a La Sènia i  instal.len a l’aeròdrom el grup J/ 88 , format per 4 escuadretes de caces.

m0268201218007486
Messersmchitt BF109

 

HEINKEL 51.
Heinkel 51

 

 

ar68-2
Arado -68
vista fornatal Junker87 Stuka
Junkers-87 “Stuka”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquests últims fan diferents accions de bombardeig en picat, a pobles de Castelló i de l´Ebre, tècnica fins llavors desconeguda i secreta. D’altres unitats que varen passar per La Sènia son: -K/88 de bombardeig, format per avions de gran capacitat de càrrega com els Hehinkel-111 “Pedros”.

he111 gran

 

 

 

 

 

-A/88 de reconeixement i bombardeig.

 

hehinkel-111
A-88

 

 

 

 

-Dornier-17 “Bacalao”.

4ACA5963AEDD1071C12576B9004D2A74T20
Dornier -17

 

 

 

 

 

 

-P/88 de manteniment i recuperació de material del parc aeri, als aparells  Fieseler-156

freiseler 156.
Freiseler 156

 

 

 

 

-F/88 de reconeixement i suport als aparells Henschel-126 “Angelito”

Henchels 126 angelito.
Henchels 126

 

 

 

 

 

 

 

 

-Junkers-52 “Pava”, utilitzats al principi de la guerra per al transport de tropes i bombardeig diürn. A la Sènia feien feines de transport de càrrega, correu i personal.

 

junker 52 0

 

 

 -Per defensar l’aeròdrom dels possibles atacs de l’aviació republicana, es distribueixen pels voltants de    l’aeròdrom diferents   peces  d’artilleria antiaèria. Vuit peces del Flak 18 de 88 mm, dues del 37 mm i tres de 20 mm.

flack 88 56 la senia
Flak 18 de 88 mm a La Sènia
flack37mm lasenia.
Antiaeri 37 mm a La Sènia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-L’aeròdrom es bombardejat diferents vegades per l’aviació de les Forces Aèries Republicanes. El dia 16 de novembre de 38 són destruïts a terra tres Messersmichtt-109. Curiosament alguns pilots dels avions Tupolev SB-2 que bombardegen l’aeròdrom, havien estat destinats allí mateix durant el període republicà.

També van ser destruïts alguns avions per causes metereològiques, un Heinkel-45 i un Junkers-52 es van estaveller contra les oliveres que hi havia als voltants de l’aeròdrom, per causa del fort vent que aquella zona acostuma a fer.

A partir d’aquests accidents, els avions eren fermats amb cables i tensors al terra per evitar que el vent se’ls emportés.

Durant l’ocupació dels alemanys de l’aeròdrom, rep la visita de diferents autoritats nacionals com ara Franco, Alfredo Kindelán, cap de l’aviació dels sublevats, el cap de les tropes alemanyes Helmuth Volkmann; així com l’as de la aviació Garcia Morato , que hi va provar alguns avions nous acabats d’arribar a Espanya.

També alguns dels pilots que després serien mundialment coneguts durant la II Guerra Mundial , com ara Werner Molders , Walter Grabmann, Gotthard Handrick  i  Adolf Galland entre d’altres, formaren part del personal de la Còndor .

Els alemanys utilitzen aquest aeròdrom de manera molt important en la campanya de Catalunya, batalla de Llevant i de l´Ebre , i s’hi queden fins al acabar la Guerra Civil .

Poc a poc, les seves instal.lacions es van abandonant fins que als anys 60 la dictadura franquista retorna els terrenys als seus antics propietaris, els quals hi tornen a replantar oliveres i ametllers.

L’any 2001 es crea el Patronat del Camp d´Aviació de La Sènia, organisme públic destinat a la museïtzació i conservació de les instal.lacions del camp. El 2012 s’inaugura el centre d’interpretació a la casa de comandament , totalment restaurada.

Des de llavors, cada any es fan unes jornades de portes obertes amb diferents actes , conferències i recreació històrica per part del nostre grup, Exèrcit de l´Ebre.

Joan Queral

-Grup de recreació històrica “Ejército del Ebro”

Deixa un comentari